24a edició del Concurs de gossos d'Atura i 6a final de Campions

Dimarts, 20 d'octubre de 2015 a les 00:00

Castellterçol va acollir, com cada primer diumenge d'octubre, una nova edició del Concurs de gossos d'atura de Castellterçol i Castellcir.

Enguany, va ser la 24a edició del ja tradicional Concurs i la 6a final de Campions.

Per començar a fer boca, dissabte dia 3, a l'entorn del Monument al Pastor va actuar l'Esbart infantil Rosa d'Abril de Castellterçol que va oferir una varietat de les seves danses. Acte seguit, va arribar el ramat de Miquel Julià, amb pica-pica per a tothom.

I el plat fort, va arribar amb el Concurs que va tenir lloc diumenge dia 4, al camp de proves situat a la carretera de Castellcir.

El concurs es divideix en dues proves. La primera prova se subdivideix en tres parts, a la primera es pretén avaluar l'obediència del gos. A la segona part, el gos ha d'entrar amb suavitat les ovelles i mantenir-les aturades dins el cercle assenyalat. I a la tercera ha de fer passar el ramat pel portell.

La segona prova consisteix en que els gossos que hagin obtingut millors qualificacions a la primera prova hauran d'anar a buscar el ramat i un cop arreplegades les ovelles, hauran d'introduir-les dins el corral. Un cop dins, i obeint a un senyal del director del concurs, les hauran de fer sortir.

La mesa del jurat estava composta per veterinaris i organitzadors tècnics de diferents punts del país. El concurs es va regir pel reglament adoptat per la Federació de Concurs de Gossos d'Atura dels Països Catalans.

El primer classificat del concurs va ser Jose M. Pleguezuelos, procedent de la Canonja (Tarragona), amb el gos King, el segon classificat va ser Hilari Novillo, procedent de Santpedor, amb la gossa Witney, i el tercer classificat va ser Fidel Alonso, procedent de Navarra, amb el gos Swin.

Cal remarcar que en aquests concursos hi entren en joc molts factors (meteorologia, sort, caràcter del gos i el pastor...) que en poden fer variar considerablement el resultat, una mostra n'és el fet que el subcampió del País Basc francès i campió a la població d'Oñati, on es va celebrar la Final dels concursos del País Basc, Gil Etxegoien, amb el seu gos Gaua, va quedar novè a casa nostra.

Darrera actualització: 26.05.2021 | 11:15